Czakó Gábor: Hamvas Szótár

_____________________________________________________________________________________________________________________

Czakó Gábor:Magyar-Magyar Nagyszótár - 3. játszva bővített zsebkiadás 

Ó, nem kell ezt annyira komolyan venni, ez csak az élet, te! - Copyright: Czakó Gábor 1994

Előszó

A Magyar-Magyar Nagyszótár voltaképpen enciklopédia. Elkészültét hatalmas kutatómunka előzte meg, mely visszanyúlik a szerző 1983-ban közzétett Eufémia c. alapművéhez. Ma már bizton állíthatjuk, hogy ami akkor förtelmes volt, mostanra undorítóvá érett.

A Nagyszótár által érintett fogalmi tartomány mérhetetlen távolságokat ível át szívünktől eszünkön át nyelvünkig. Tartalmazza mindazon hazugságok összességét, melyek a modern élet, a Gazdaságkor gránittalapzatát képezik. Benne van, ami szörnyű, undok és elviselhetetlen, mégis mézes, és csináljuk, bárhanem rondasága szemünket szinte kiszúrja, mégsem tudjuk levenni róla. Olyan erősnek és hatalmasnak látszik, mint a Szovjetunió meg a Béketábor örök és megbonthatatlan barátsága, plusz az Egyesült Államok.

A Magyar-Magyar Nagyszótár bevezet a kor vallásába, nyelvészetébe, megmutatja, miért nem érti magyar a magyart, ugyanakkor segít eltévedni lelkünk meghitt, benső zűrzavarában is. Szócikkei házilagosan gyarapíthatók, kiegészíthetők. Banga Feri árny-szörnyecskéit, az elszabadult szó-lelkeket tessenek kímélni!

Kiadó

________________________________________________________________________________________________________________________

Kedves Olvasó,

kész csoda, hogy Ön eddig megúszta! Hogy nem lett nagyobb baja, de most már nem is lehet, hisz kezében tartja azt az alapművet, ami nélkül lehetetlen eligazodni a modern Magyarországon, azaz Öszödisztánban. Mi több, a művelt világban, mert ha például címszavaink francia megfelelőit veszi, akkor azt fogja tapasztalni, hogy értelmezésük Galliában is helytálló. Ugyanígy próbálkozhat olasszal, vagy dánnal, netán angollal, nem fog meglepődni, hisz ön már érti a kor nyelvének forgását. Az sem fogja zavarni, ha olyan kifejezéssel találkozik, ami nincsen benne e zsebkiadásban, mivel a Magyar-Magyar Nagyszótár lelke meg fogja súgni Önnek a pontos megfejtést.

Például:

Ateista 1. aki nem fogadja Isten köszönését; 2. an. olyan ember, akinek még rengeteget kell tanulnia ahhoz, hogy buta lehessen (Lao Ce).

Ateizmus 1. Isten én vagyok! (Gipsz Jakab) 2. (az ú.n. közönség számára): Isten nincs, de én vagyok! (szintén Gipsz Jakab).

Autó 1. mit kisisten, un. Áru, Piacistenő és Tudomány közös gyermeke, aki a legszegényebb Ember házioltárára is fölkerülhet, minimum álmában. 2. az Élet mértékegysége, hány hónapot, évet kell dolgozni egy ~ért; eszerint vannak egy~s, két~s stb. életek; 3. görög, szóösszetételek első tagjaként az utótag önmagától való mivoltát jelenti: Gazdaságtársadalomban az a csúcscucc, amely tulajdon gazdájának a gazdája.

Autópálya gépjármű-karrier

Avantgárd 1. előőrs hadsereg nélkül; 2. inflációs Művészet: régi művészek által mellékesen megoldott részletproblémákról készül nagyítás fölülbélyegezve az új stemplijével; 3. konyha öncsiklandó falatok; 4. sport Baloldali sítanfolyam, melyen tavalyi hóból készítenek lesiklópályát jövőre.

Hozzon létre weboldalt vagy webáruházat a Mozello segítségével.

Gyorsan, egyszerűen, programozás nélkül.

Visszaélés jelentése Bővebb információ